De goedkoopste brandblussers zijn niet altijd de beste keuze, dus bij de keuze van uw volgende brandblusser moet u zich ervan vergewissen dat deze geschikt is voor het type brandblusser dat u van plan bent aan te schaffen. Een ding waar u rekening mee moet houden is of u een gaskachel in huis heeft. Als dat zo is, moet u een brandblusser krijgen die ontworpen is voor gaskachels. Deze brandblussers zijn verkrijgbaar in zowel de canister- als de cartridgestijl en kunnen worden gekocht bij de meeste lokale hardwarewinkels en warenhuizen. Daarnaast bieden veel winkels veilige opslagmogelijkheden voor grote voorraden brandblussers. De Fire Protection Research Foundation (FPRF) raadt u aan om brandblussers te kopen die gemaakt zijn van solide, onbreekbare materialen en goedgekeurd zijn door de United States Fire Administration (USFA).

Brandblussers aankopen

Brandblussers Voor elektrische apparatuur branden De aankoop van een elektrische brandblusser voor de keuken of het woongedeelte van uw huis biedt een basisbescherming tegen koken en elektrische branden. De aanschaf van de goedkoopste brandblussers is niet noodzakelijkerwijs de beste keuze, zeker niet als ze u niet beschermen tegen elektrische branden. Een kwalitatief hoogwaardig blusapparaat biedt bescherming tegen koolmonoxide, brandbare vloeistoffen en gassen. Een blusapparaat van mindere kwaliteit beschermt u niet tegen elektrische branden. Brandblussers moeten worden gebruikt in combinatie met een multifunctioneel apparaat, zoals een bezem, pollepel of kleerhanger.

De Brandriehoek Een brandblusser is verdeeld in drie delen; het hoofd, de basis en de kroon. De basis bevat chemicaliën die gevaarlijk zijn bij inname, maar veilig bij plaatsing in het hoofdgedeelte. Veel huishoudelijke schoonmaakmiddelen bevatten triclosan, een stof die giftig is bij inname. Wanneer het in contact komt met een open vlam, reageert triclosan met zuurstof in de lucht, waardoor er giftig kooldioxidegas vrijkomt. De kop van de brandblusser bevat chemicaliën die de kooldioxide in de lucht vernietigen. In combinatie met de kop van de brandblusser is de combinatie een effectieve en veilige vorm van bescherming.

Soorten brandblussers Gewone huishoudelijke branden kunnen met gewone huishoudelijke brandblussers worden bestreden. Blusapparaten op waterbasis worden meestal gebruikt om kleine branden in de keuken of de badkamer te blussen. De kop van de blusser is verpakt met een chemische stof die zich in de mond van de blusser vermengt met water wanneer deze wordt uitgeknepen. Sommige blussers bevatten een monoammoniumfosfaat- of schuimmiddel dat de basis van de fles beschermt tegen morsen en spatten. De meeste blussers bevatten tegenwoordig ook een dop en een instructieboekje, zodat u precies weet hoe u ze moet gebruiken.

Zak- en oplaadbare brandblussers De nieuwste soorten brandblussers worden zelfoprollende brandblussers genoemd. Deze types blussers verdrijven geen brandstof of rook zoals andere traditionele brandblussers. In plaats daarvan zal de spray van de chemische stof van de brandblusser zich na het spuiten weer terugtrekken in de fles. Zelfoprollende brandblussers moeten op dezelfde plaats worden bewaard als waar ze eerder bij gebruik werden bewaard.

Combinatiebrandblussers Deze worden vaak multifunctionele brandblussers genoemd. Ze zijn ontworpen om kleine hout-, metaal-, papier- en elektrische branden te blussen. Het blusapparaat zelf is niet brandbaar, maar bevat een brandbare vloeistof zoals benzine, kerosine of vloeibaar petroleumgas (LPG). De meeste combinatieblussers zijn gemakkelijk te gebruiken en te dragen. Het mondstuk opent met een enkele druk op de knop, net als uw Rugger of ouderwetse drukknop. Combinatieblussers worden aanbevolen voor gebruik op alleen brandbare vloeistoffen.

Combinatieblussers moeten worden opgeslagen in een brandwerende opslagruimte, uit de buurt van andere hitte- en vlammenbronnen. Zorg ervoor dat uw opslagruimte zich in een ruimte bevindt waar uw kinderen niet bij kunnen komen. Veel branden ontstaan in huizen die gemakkelijk toegankelijk zijn voor kinderen. Zorg er ook voor dat uw huis is voorzien van rookmelders en een brandblusser in geval van een van deze mogelijke branden. De meest voorkomende oorzaken van branden in een huishouden zijn kook-, schoonmaak- en wasgoedbranden.

Droge chemische brandblussers De droge chemische brandblussers die vandaag de dag op de markt zijn, behoren tot de beste brandblussers op de markt. Ze zijn zeer effectief en hebben veel verschillende toepassingen. Een droge chemische brandblusser is een chemische stof die uw huis of de omliggende eigendommen niet zal beschadigen. Dit type brandblusser kan gemakkelijk worden opgeslagen en is vaak goed voor meer dan één gebruik. De droge chemische brandblussers die vandaag de dag op de markt zijn, behoren tot de beste brandblussers op de markt.

Trium brandbeveiliging adviseert en implementeert branddetectie systemen volgens de NBN norm, die voldoen aan uw vereisten en die van uw verzekeraar. Al het geinstalleerde materiaal is dan ook Bosec gekeurd.

Professionele gevelreiniging, afgestemd op uw gevel. Vraag ons advies. Wij gebruiken diverse technieken zoals, stoomreiniging, micro-nevelstralen, zandstralen, … Gevelrenovatie. Dakrenovatie. Gratis offerte. Gevel schoonmaken.

Atlas Copco Rental – 24/7 betrouwbare oplossingen
Tijdelijke perslucht-, stikstof-, stroom- en stoomvoorzieningen. Contacteer Ons! Perslucht-, stikstof-, stroom- en stoomvoorzieningen die aan al uw eisen voldoen. Hoogwaardige apparatuur. Betrouwbare service. ISO-gecertificeerd. 24/7 Service. Marktleider.